Project

Elk huis verdient haar eigen deur

Opdracht

Ontwerp een nieuwe lijn deuren, die qua styling en uitstraling passen binnen de huidige architectuur. Tegenwoordig zie je veel traditionele bouwstijlen in een uitgeklede en moderne variant. Om aansluiting te vinden, zijn grofweg drie moderne woningbouwstijlen gedefinieerd: ecologisch, modern en nostalgisch. Vanuit hier wordt een diversiteit aan deur stijlen neergezet.

Resultaat

De ecologische stijl, waarbij rekening wordt gehouden met een milieuneutrale leefomgeving is opgedeeld in een natuurlijk en industrieel voorkomen. Natuurlijke materialen, de overloop van woning in de natuur en het contrast tussen organische en geometrische vormen typeren ecologisch-natuur. Bij ecologisch-industrieel springen industriële materialen, strakke lijnen en functionaliteit in he toog. Beide varianten van ecologisch hebben een robuuste uitstraling met een sterke materiaaluitdrukking.

Modern kenmerkt zich door de esthetische vlakverdeling en/of uitgesproken iconische silhouetten. Het contrast in kleur en materiaal zijn groot en het design is minimalistisch zonder decoratieve elementen.

De nostalgische moderne stijlen verwijzen onder andere naar bouwstijlen van Oudhollandse grachtenpanden of woningen uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw, maar zijn enigszins uitgekleed en strakker vormgegeven.

Gebaseerd op deze bouwstijlen, zijn zo’n veertig ontwerpen neergezet die perfect passen binnen het portfolio van HEBO.

Diensten

Design

Klant

HEBO Deuren