Project

Karakteristieke interacties

Probleemstelling

J:COM, het grootste telecom bedrijf van Japan gebaseerd op het aantal gebruikers, heeft de lancering van haar J:COM Smart Box set-top box aangekondigd. J:COM is altijd op zoek naar de beste balans tussen (technische) innovatie en gebruikers gemak, mede door de grote variatie binnen haar doelgroep (jong tot oud). De afstandsbediening vormt daarbij de brug tussen deze gebruikers en de geavanceerde grafische user interface (GUI). De belangrijkste uitgangspunten voor de afstandsbediening zijn; compact, navigatie met behulp van touch en gebruiksvriendlijkheid. De laatste eis is erg sterk aangezien het huidige product door de hoeveelheid knoppen als erg gebruiksonvriendelijk beschouwd werd door de consument.

Resultaat

D’Andrea & Evers heeft door haar eerdere ervaringen met de Japanse klant goed kunnen inspelen op de behoefte qua vormgeving. Dat heeft een karakteristiek ontwerp opgeleverd. Het compacte ontwerp is prettig met één hand te bedienen en ligt toch zeer stabiel op tafel. Door het slider-mechanisme zijn in basis slechts de meest noodzakelijke functies aanwezig. De twee-kleuren opzet versterkt de ergonomie door 2 heldere groepen te definieren.
De 3D vorm van de touchdisk zorgt voor tactiele feedback. Waardoor een gebruiker foutloos kan navigeren zonder steeds naar zijn afstandsbediening te kijken.

Diensten

Design, Engineering

Klant

Jcom