Project

An innovative Cataract and Vitrectomy system that puts surgeons in absolute control

Opdracht

Ontwerp een behuizing voor een modulair vitrectomy systeem voor oogchirurgie. Hou hierbij rekening met alle eisen voortkomend uit gebruik, techniek en regelgeving. Het nieuwe ontwerp moet beter zijn als dat van de grote concurrenten Bausch & Lomb en Alcon.

Resultaat

Een prijswinnend en onderschijdend vormgegeven systeem dat alle hoogwaardige techniek samen brengt tot één product. Het opgeleverde technisch dossier is klaar voor productie. Alle details zijn afgestemd met de verschillende toeleveranciers om tot een optimaal resultaat te komen. Het ontwerp brengt uiteenlopende materialen en productietechnieken samen tot een helder geheel.

Het product brengt een grote hoeveelheid functionaliteit en instrumenten samen tot een helder, goed bedienbaar geheel. De vormgeving ondersteunt het gebruik en onderstreept de kwaliteit en precisie van de fijnmechanische techniek. Het product heeft een toegankelijke vriendelijke vormgeving met een sterk professioneel karakter waardoor deze goed past binnen de medische omgeving van een operatiekamer.

Diensten

Design, Engineering, Marketing support

Klant

Dorc