Project

De opbouw van het systeem is kosten effectief, goed te assembleren en servicen.

Omschrijving

Hemics ontwikkelt en levert medische systemen op het gebeid van Rheumatoide Arthritis. De handscanner is een diagnostisch systeem dat met behulp van licht, non-invasief de doorbloeding meet rond gewrichten in de hand en pols. Hieruit kan het systeem afleiden in welke mate het weefsel ontstoken is. Het systeem vervangt daarmee werkzaamheden van de rheumatoloog. Nu gebruikt een rheumatoloog een methode waarbij in elk gewricht geknepen wordt om te voelen wat waardoor patienten vaker gemonitord kunnen worden. Het medicijn gebruik kan op deze manier beter afgestemd worden op de ontwikkeling van de ziekte bij de patient waardoor over medicatie voorkomen wordt.

D’Andrea en Evers heeft in samenwerking met Demcon het systeem ontworpen en klaar gemaakt voor productie. Demcon heeft in dit proces het binnenwerk uitgedacht en D&E de behuizing. Goede afstemming van de werkzaamheden heeft geleid tot een korte doorlooptijd en een mooi eindresultaat.

Resultaat

Het ontwerp van de handscanner geeft het product een herkenbare vorm die past binnen de wereld van medische systemen. De vorm is helder en wekt daardoor vertrouwen bij patient en verpleger. Het past binnen de kantoor inrichting van een behandelkamer maar blijft duidelijk een medisch systeem. De opbouw van het systeem is kosten effectief, goed te assembleren en servicen.

Diensten

Design, Engineering

Klant

Hemics B.V.