Project

Communicatie: veiliger en duidelijker met licht

Opdracht

Voor het ontwerp van de lightbar is een design insteek gewenst die qua uitstraling, afmeting en functionaliteit past binnen het high-end segment van de ‘blue and amber market’ bedoeld voor de Europese en Amerikaanse markt. De lightbar voldoet aan het ECE R65 SAE regelement, is IP68 waterdicht en is door zijn modulaire opbouw eenvoudig in meerder lengtes aan te bieden.

Ontwerp

Duidelijke communicatie en maximale zichtbaarheid zijn de belangrijkste aspecten voor het tot stand komen van de ‘Supervisor’ LED lightbar. Hiervoor zijn onder andere twee extra light-modules geïntegreerd, aan zowel de voor- als achterzijde van de lightbar. Deze multi-color light modules zijn gekoppeld aan het betreffende voortuig. Ze dienen als extra remlicht, interval, richtingaanwijzer en flashlight (andere communicatie mogelijkheden in de toekomst zijn denkbaar). Naast deze light modules is de lightbar voorzien van de nodige flash patterns, alley- en spotlight.

De scherpe lijnvoering, platte ontwerp en de hoekstukken die iets omhoog lopen geven de Supervisor een alert en autoritair voorkomen.

Diensten

Design, Engineering

Klant

911 Signal